Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

➤ Απεβίωσε τα ξημερώματα στην Αθήνα σε ηλικία 99 ετών, ο πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
➤ Με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στον κ. Κοτζιά, ο οποίος προσκάλεσε τον κ. Άιντε στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, που βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή.
➤ Με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Juri Ratas συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Η συνάντηση ήταν εθυμοτυπική στα πλαίσια της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το β' εξάμηνο του 2017, από την Εσθονία.
➤ Δυναμική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δίνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τη μεγάλη άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2017 που αρχίζει σήμερα στο Αιγαίο και θα διαρκέσει πέντε ημερες.
Στην άσκηση συμμετέχει το σύνολο σχεδόν του στόλου που θα χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά. Η άσκηση αποτελεί απάντηση στη μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ» που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
➤  Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στις 12.18 σήμερα το μεσημέρι 15 μίλια νότια των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου. 
Το αεροσκάφος σύμφωνα με τις πληροφορίες παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και ο χειριστής ευτυχώς κατάφερε να το εγκαταλείψει εγκαίρως με ασφάλεια.
Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η περισυλλογή του χειριστή από ελικόπτερο Super Puma, το οποίο και τον μετέφερε σώο, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου