Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

➤ Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας τον άχαρο ρόλο του της στήριξης πάσει δυνάμει της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δήλωσε απευθυνόμενος στον Γερμανό υπουργό οικονομικών Β. Σόϊμπλε : « Θα ζητούσα από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο στη Γερμανία όσον αφορά τις αποφάσεις του για την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ζήτημα μεγαλύτερης σημασίας, αφορά την Ευρώπη». Τώρα μπορούμε να είμαστε ήσυχοι και βέβαιοι ότι ο Σόϊμπλε θα κάνει αυτό που του υποδεικνύει ο πρόεδρος ώστε να παραμείνουν όλοι στις θέσεις τους, πρόεδροι και πρωθυπουργοί.
➤ Η καθεστωτική νοοτροπία του αριστερού ολοκληρωτισμού της κυβέρνησης εκδηλώθηκε σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανωτάτη και ανωτέρα εκπαίδευση. Στην σημερινή εξέταση του μαθήματος της γλώσσας, δόθηκε στους υποψήφιους θέμα από κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά, του μεγάλου Ελληνα στοχαστή του 20ου αιώνα. Όμως οι κυβερνώντες έδωσαν το κείμενο παραποιημένο, έχοντας αφαιρέσει τις λέξεις "κακός πρωθυπουργός". Σταλινικές και ναζιστικές μέθοδοι που δεν δίστασαν να τις χρησιμοποιήσουν ούτε στον ιερό τομέα της εθνικής παιδείας. Αυτοί οι άνθρωποι πήραν την εντολή, δυστυχώς από τους Ελληνες πολίτες, να διαφεντέψουν τις τύχες του έθνους, της χώρας και των πολιτών της. Κανένας λαός δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του, σε κάθε εποχή και με όλες τις συνθήκες.
➤ Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που συστάθηκε για την διερεύνηση των σκανδάλων στον τομέα της υγείας, κατέθεσε σήμερα ο τέως πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης ο οποίος κατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα κατά την διαρκεια της θητείας του. Ο Α.Μαρτίνης ενέπλεξε στην υπόθεση τους πρώην υπουργούς υγείας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Δ.Αβραμόπουλο που είπε ότι δημιούργησε το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού, τον Α.Λοβέρδο που όπως είπε έσκαψε το λάκκο του “Ντυνάν” και τον Α.Γεωργιάδη που μας έριξε μέσα και τον σφράγισε καλά. Η δυσωδία του δημόσιου τομέα σε όλες τις εποχές και με όλες τις κυβερνήσεις χρειάζεται για την εξάλειψή της αποσμητικό τόσο ισχυρό, που να μην αφήσει τίποτε ζωντανό στον χώρο που θα ψεκαστεί. Το θέμα είναι αν θα βρεθεί αυτός που θα επιχειρήσει τον ψεκασμό ή μάλλον αν θα αποκτήσουν ποτέ οι Ελληνες πολίτες την ορθή κρίση να βρούν εκείνον που θα στείλουν να κάνει τον ψεκασμό.
➤ Την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για την φετεινή χρονιά πραγματοποίησε στο άλμα επί κοντώ η χρυσή Ελληνίδα ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδου στην παγκόσμια συνάντηση στίβου Diamond League που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ρώμη. Η Ελληνίδα άλτης πέρασε το ύψος των 4,85 μ, που αποτελεί την καλύτερη φετεινή επίδοση και πλέον συγκαταλέγεται στις καλύτερες άθλήτριες του κόσμου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου