Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

➤ Μεγάλη κατολίσθηση έγινε το πρωϊ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα τεράστιες μάζες εδάφους μετακινήθηκαν στο ορυχείο του Αμυνταίου Φλώρινας με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν και να καταστραφούν ολοσχερώς τρείς γιγάντιοι καδοφόροι εκσκαφείς. Αρκετά σπίτια του παρακείμενου οικισμού των Αναργύρων εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας, ενώ η διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου, αναμένοντας το φαινόμενο, είχε φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να αποκλείσει το χώρο από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.
➤ Στην ανάπλαση που έκανε ο δήμαρχος των Τιράνων της κεντρικής πλατείας της αλβανικής πρωτεύουσας, τοποθετήθηκαν συμβολικά μία πέτρα από κάθε σημείο των Αλβανικών εδαφών, μεταξύ των άλλων και από τους Φιλιάτες της Ηπείρου, καθώς για τους Αλβανούς αποτελεί «τμήμα της σκλαβωμένης Τσαμουριάς». Η ελληνική πρεσβεία εξέφρασε την αντίδρασή της με άμεση ενημέρωση των Αθηνών και το θέμα για την Ελλάδα και την εθνοπροδοτική κυβέρνησή της τελείωσε εκεί, όπως συμβαίνει με όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής μας τα τελευταία 40 χρόνια. Όταν ξυπνήσουμε κάποιο πρωϊνό και μας λείπουν κομμάτια από την επικράτεια της χώρας μας, θα ψαχνόμαστε ποιος και τι έφταιξε και θα κάνουμε εξεταστικές επιτροπές για να το διερευνήσουν. Και το ουσιαστικό αποτέλεσμα των εξεταστικών θα είναι αυτό που είναι πάντα, μερικές χιλιάδες ευρώ περισσότερα στους λογαριασμούς των βουλευτών από τις έκτακτες συνεδριάσεις των εξεταστικών.
➤ Ψηφίστηκαν σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής από τους γνωστούς 153 προδότες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ οι οποίοι ψηφίζουν οτιδήποτε τους φέρουν αρκεί να παραμείνουν λίγο ακόμη στα βουλευτικά έδρανα και τα τελευταία προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
➤ Πτώση στην παγκόσμια σειρά αξιολόγησης των πανεπιστημίων κατέγραψαν φέτος τα Ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς κανένα δεν βρίσκεται στη λίστα με τα πρώτα 400 καλύτερα του κόσμου.
Σύμφωνα με την διεθνή κατάταξη QS World University Rankings για το 2018 στην οποία κατατάσσονται τα 959 κορυφαία πανεπιστημιακά διεθνώς, κανένα ελληνικό ΑΕΙ δεν βρίσκεται στις πρώτες 400 θέσεις. Ακόμη και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο που είχε πάντα παγκόσμια ακτινοβολία ευρισκόμενο στην κορυφή των Ελληνικών ΑΕΙ, υποχώρησε από την 395η θέση που κατείχε το 2017, στις θέσεις 401-410.
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που από την περιοχή 491-500 το 2017,  βρίσκεται τώρα στις θέσεις 501-550.
Τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) το οποίο το 2017 βρισκόταν σε θέση μεταξύ 700-800 και τώρα υποχώρησε σε θέση μεταξύ 800-1.000. Υποχώρηση σημείωσε και το Πανεπιστήμιο Πατρών από θέση μεταξύ 651-700 σε θέση μεταξύ 701-750.
Με την πλήρη εγκατάλειψη της παιδείας κυριολεκτικά στην τύχη της από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις που στην προσπάθειά τους να βρούν χρήματα για τους δανειστές προκειμένου να παραμένουν στην εξουσία, ξεπούλησαν και όλα τα αποθεματικά των πανεπιστημίων τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας, πέραν του γεγονότος ότι και οι ψευτοδημοκρατικές πολιτικές που εφαρμόζονται στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αποτελούν τροχοπέδη στην ουσιαστική απόδοση του έργου τους που είναι η δημιουργία επιστημόνων και όχι καρεκλοκένταυρων νομής της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου